HVAD ER EN FUE-HÅRTRANSPLANTATION?

Hos FUE-klinikken anvender vi effektiv og moderne FUE-teknik. FUE er en skånsom behandlingsmetode og der er ingen smerte forbundet med transplantationen.

Det specielle ved FUE (follikulær unit ekstraktion) er, at hårsækkene nænsomt (enkeltvis) udtages fra nakken (donorzonen). Vores højteknologiske instrumenter gør det muligt at arbejde med høj præcision. Herefter genplantes dine hår/grafts på hårtabsområdet. Du heler hurtigt op og der er ingen ardannelse.   

HÅRTRANSPLANTATION
TIL MÆND OG KVINDER

Hårtab er næsten altid hormonelt betinget. Den øverste del af hovedet er meget følsomt over for hårtab. Det skyldes en ubalance i kønshormonerne. Hårtab kan være familiebetinget og i mænds tilfælde kommer det ofte fra faren eller bedstefaren. Men også autoimmune sygdomme og mentale faktorer kan spille ind.

Det gode er, at FUE-klinikken er specialister i hårtab – vi laver faktisk ikke andet. Og vi er her for at hjælpe dig!

Vi kan både udføre FUE-hårtransplantationer, skægtransplantationer og øjenbrynstransplantationer.

SPØRGSMÅL OG SVAR

 • Detaljeret beskrivelse af din hårtransplantation
 • Hvorfor opstår hårtab?
 • Hårtransplantation: Hvilke metoder anvendes?
 • Hvad sker der før en hårtransplantation?
 • Hvad sker der efter en hårtransplantation?
 • Hvad er risiciene ved en hårtransplantation?
 • Hvor meget koster en hårtransplantation?

Det vigtigste at vide om
din FUE-Hårtransplantation

HVOR LANG TID TAGER EN HÅRTRANSPLANTATION?

HVILKEN BEDØVELSE VIL BLIVE BRUGT TIL HÅRTRANSPLANTATION?

KAN JEG TAGE HJEM SAMME DAG?

HVAD ER VIGTIGT FØR HÅRTRANSPLANTATION?

HVAD ER VIGTIGT EFTER HÅRTRANSPLANTATION?

HVAD ER OMKOSTNINGERNE VED HÅRTRANSPLANTATION?

HVORFOR OG HVORDAN OPSTÅR HÅRTAB? HVAD ER ÅRSAGERNE TIL HÅRTAB?

HVILKE METODER ANVENDES VED EN HÅRTRANSPLANTATION?

HVAD SKER DER FØR EN HÅRTRANSPLANTATION?

HVAD SKER DER EFTER DIN FUE-HÅRTRANSPLANTATION?

HVAD ER RISICIENE VED EN HÅRTRANSPLANTATION?

HVOR MEGET KOSTER EN HÅRTRANSPLANTATION?

HVOR LANG TID TAGER EN HÅRTRANSPLANTATION?

En FUE-hårtransplantation i Berlin kan i dag klares på mellem 3-7 timer. Det skyldes blandt andet vores nye og moderne metoder.

HVILKEN BEDØVELSE VIL BLIVE BRUGT TIL HÅRTRANSPLANTATION?

Vi anvender lokal anæstesi – du vil være vågen under hele forløbet og kan f.eks. læse eller høre musik.

KAN JEG TAGE HJEM SAMME DAG?

Ja. En hårtransplantation hos FUE-klinikken er en ambulant procedure. Du kan tage hjem samme dag eller vælge at flyve dagen efter. De fleste kommer dagen inden, så de kan stå op og være klar til behandlingen på klinikken. Nogle vælger at hygge sig i Berlin med venner og familie et par dage inden behandlingen. Hotellet er 4-stjernet og ligger 75 meter fra klinikken.

HVAD ER VIGTIGT FØR HÅRTRANSPLANTATION?

Før din hårtransplantation skal håret klippes. Især i nakken, hvor vi tager hårene fra. I nogle tilfælde kan vi undgå at barbere modtagerområdet. Men tal med os om dette.
Du skal have et normalt blodtryk. Og så skal du være sund og rask og stoppe med at tage hårmidler ca. 2 uger inden din behandling.

HVAD ER VIGTIGT EFTER HÅRTRANSPLANTATION?

Efter hårtransplantationen skal blot du følge den post-operative vejledning, som vi udleverer. Ingen hård træning med det samme- du kan begynde træne let efter en uge. Du skal spraye dit hår med et middel, vi udleverer og du skal vaske efter vores anvisninger, undgå rygning og alkohol, støvede omgivelser, sol, regn osv.). Du kan gå på arbejde dagen efter og efter ca. 10 dage vil ingen kunne se, at du har fået lavet en behandling.
Der er meget, meget sjældent bivirkninger ved en transplantation, og det vil som oftest kun være en lille infektion, som nemt kan behandles. Der vil af og til være en lille smule hævelse som hurtigt lægger sig igen.

HVAD ER OMKOSTNINGERNE VED HÅRTRANSPLANTATION?

Udgifterne til hårtransplantation kommer an på antallet af grafts og din behandlingstype. Tal med os om din behandling og så giver vi dig en behandlingstilbud samt pris.
ER DER AR EFTER HÅRTRANSPLANTATIONEN?
Ved en FUE-transplantation er der, i modsætning til FUT-metoden, ingen ar. Og vi kan fjerne op til 6000 grafts fra dit donorområde før der er synlig udtynding. I praksis betyder det, at vi kan transplantere dig 2-3 gange.

HVORFOR OG HVORDAN OPSTÅR HÅRTAB? HVAD ER ÅRSAGERNE TIL HÅRTAB?

For det meste er det mænd der lider af hormonelle hårtab. Hårene på hovedet reagerer meget følsomt på mandlige kønshormoner. Hårene på bagsiden af hovedet er langt mere modstandsdygtige over for hormonelt hårtab. Derfor er de særligt velegnede til en hårtransplantation. Et blik på familien (din far eller din bedstefar) viser ofte det familie-relaterede hårtab. Andre årsager til hårtab (autoimmune sygdomme, psykologiske tilstande, etc.) drøftes under den medicinske konsultation.
For kvinder er hårtab, normaltvist, diffust og spredt over hele hovedet og kan være forårsaget af graviditeter, overgangsalderen, skjoldbruskkirtel-sygdomme, psyke, etc.

HVILKE METODER ANVENDES VED EN HÅRTRANSPLANTATION?

Hos FUE-klinikken anvender vi den mest moderne behandlingsform og moderne medicinsk udstyr. Vi anvender FUE-metoden (follikulær unit ekstraktion) som er enkeltvis udtagning af af 1-5 beslægtede rødder. Det er det, vi kalder grafts.
På vores topmoderne klinik på det prominente Kurfürstendamm i Berlin tilbyder vi dig FUE-behandling, en personlig og individuel rådgivning samt opfølgning i København. FUE giver et naturligt resultat uden at efterlade nogen iøjnefaldende ar på bagsiden af hovedet.
Afhængigt af omfanget af dit hårtab, anslås et minimum antal hår eller grafts, der skal transplanteres. Ved hjælp af Hamilton-Norwood-skalaen kan vi opdele vores patienter i forskellige stadier og dermed bestemme tid og omkostninger i forhold til en eventuel hårtransplantation.

HVAD SKER DER FØR EN HÅRTRANSPLANTATION?

Grundlaget for en vellykket FUE-hårtransplantation er en detaljeret konsultation eller en telefonisk samtale samt billeder. Dette udføres af en af vores specialister som informerer dig om de vigtigste elementer i din behandling. Bagefter vil du modtage et individuelt omkostningsestimat, hvor alle udgifter til operationen er inkluderet.
I forbindelse med FUE er det nødvendigt at barbere håret i donorzonen/donorområdet (på bagsiden af hovedet) og som regel i hårtabsområdet. Drejer det sig om tindingerne eller en meget bar isse, kan vi sommetider undgå barbering. Men det er lettere for dig at holde det rent og for os at foretage FUE, hvis håret er kort. Samtalen med din specialist vil hjælpe dig med at finde ud af, hvordan man bedst muligt forbereder sig til behandlingen.

 • Du er meget velkommen til at medbringe egen musik, læsestof og film til din behandling.
 • Det kan også være en god idé at medbringe en høj baseball-kasket, så du evt. kan skjule/beskytte dit nye hår.
 • Dertil kan du medbringe en høj pude eller flypude som du kan bruge, når du skal sove om natten.
 • Medbring også en skjorte, så du ikke skal trække noget over hovedet.
 • En paraply er også en god idé.

HVAD SKER DER EFTER DIN FUE-HÅRTRANSPLANTATION?

Efter din behandling taler vi sammen på klinikken og gennemgår din efterbehandling samt din post-operative vejledning. Herefter kan du tage hjem med det samme. Du kan også vælge, at tage en overnatning på vores 4-stjernede hotel lige over for klinikken og så flyve/køre hjem dagen efter.
Du får en bandage på baghovedet, som du allerede kan tage af dagen efter. Jo før du vasker området og giver det ilt og luft des hurtigere heler det op.
Sports-aktiviteter skal undgås i den første uge efter behandlingen. Let træning kan optages efter en uge, og du kan træne normalt efter 3 uger. Undgå rygning, sex, alkohol og støvede omgivelser den første uge efter behandlingen.
Direkte sollys og regn skal undgås ved en tilsvarende hovedbeklædning (løs kasket).
En FUE-transplantation tager tid. Det endelige resultat kommer først ca. et år efter din behandling. Så du skal væbne dig med tålmodighed. Hvis du ønsker det, er du velkommen til et halvårstjek på vores klinik i København.
Grundet ’shock loss’ (trauma på skalpen) er det helt normalt, at du taber de transplanterede hår ca. en måned efter din behandling. Men bare rolig - de gror ud igen.

HVAD ER RISICIENE VED EN HÅRTRANSPLANTATION?

En hårtransplantation er en kirurgisk procedure, så der kan være tilsvarende risici. I første omgang vil du se en lille skorpedannelse på de små, nye transplanterede hår og i donorzonen. Men de opløses hurtigt og er helt væk efter ca. 10-12 dage. Du skal bruge en udleveret spray på modtagerområdet i de første 3 dage efter din behandling. På fjerdedagen kan du forsigtigt duppe og skylle med neutral babyshampoo og lunkent vand.
Hvis donorområdet (nakken) er lidt rødt, kan du anvende lidt aloe vera.
I de første 3 dage efter operationen kan der være hævelse i panden. Det skyldes det bedøvelsesmiddel, som vi anvender. Det går hurtigt væk, og du kan evt. bruge en ispose for at dulme det lidt.

HVOR MEGET KOSTER EN HÅRTRANSPLANTATION?

Omkostningerne ved en hårtransplantation afhænger af mængden af hår/grafts, der skal transplanteres. Send os billeder eller tal med os på klinikken. Så finder vi ud af, hvad din behandling vil komme til at koste.

Vores Hårklinik i Berlin

Jeg vil gerne vide mere

Kontakt os i dag og få en gratis og uforpligtende konsultation i København. Du er også velkommen til at ringe til os. Vi giver dig sagkyndig rådgivning om mulighederne for behandling og svar på alle dine spørgsmål. Med udgangspunkt i konsultationen eller samtalen sammensætter vi i fællesskab en behandlingsplan, som passer bedst til dit behov.